A topnotch WordPress.com site

Stogo dangos rūšys

ImageTurbūt joks pastatas niekada neapsieis be stogo. Jis ne tik saugo, kad į namus neprilytų, bet ir dengia visą namo konstrukciją. Stogai būna įvairiausių rūšių. Būtent apie stogo dangų rūšis šįkart ir pakalbėsiu.

 

Plieninių čerpių danga

 

Plieninių čerpių danga – tai viena populiariausių stogo dangų, nes yra nekenksminga, ekologiška ir lengva, nebrangi, ilgai tarnaujanti ir atspari korozijai.

 

Trapecinė skarda

 

Trapecinė skarda – tai skarda, naudojama garažams, pavėsinėms, gyvenamųjų namų stogams bei sienoms ir t.t. Ji labai atspari, dėl to dažnai naudojama dideliems stogams dengti.

 

Klasikinis valcprofilis

 

Tai klasikinė stogo danga sudaryta iš stačiai sujungtų siūlių ir plačiai naudojama įvairiausių rūšių pastatų stogams.

 

Šiferio lakštai

 

Tai sena ir populiari stogo dangos rūšis. Tačiau šiais laikais šiferis jau kitoks – jis imamas gaminti be asbesto, kadangi irodyta, jog asbestas turi neigiamos įtakos žmonių sveikatai. Be to, šiais laikais šiferis gaminamas tvirtesnis ir atsparesnis smūgiams.

 

Betoninių čerpių danga

 

Betoninių čerpių danga – tai stogo danga, geriausiai tinkanti rąstiniams, taip pat lengviems karkasiniams namams. Ji puikiai sugeria vibracijas ir suteikia stabilumo namo konstrukcijai. Ji atspari ugniai, laikui, šalčiui,karščiui ir t.t.

 

Taigi stogo dangų yra pačių įvairiausių. Renkantis tinkamiausią – reikėtų atsižvelgti į individualius poreikius: pastato tipą, stogo dangos kainą, kokybę bei kitus jums aktualius kriterijus.  

Leave a comment